MÜLLER THURGAU 2022Šťavnatý Müller Thurgau s vôňou exotického ovocia, vinohradníckej broskyne, egrešu a grepu. Víno ma elegantný odtieň žlto zelenej farby. Chuť je ľahká, plná exotického ovocia a sviežosti, doplnená bublavým iskrením na jazyku. Odroda s dlhou históriou Malokarpatského regiónu. Vínko sa veľmi rado snúbi s rybou či ľahkým obedom. Určite poteší každého milovníka vína ale i začiatočníka.
ROČNÍK: 2022 ALKOHOL: 11,5 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 4,0 g/l (suché) KYSELINY: 6,6 g/l PÔVOD HROZNA: MVO, Pezinok CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 19°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 1 - 3 roky TEPLOTA PODÁVANIA: 12 - 14 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12 °C OBJEM: 0,75 l |
SAUVIGNON 2022Farba vína je jasná so zelenkavým lemom, ktorý dopĺňa expresívna aróma čiernych ríbezlí, bazového kvetu, šťavnatých broskýň a trošku žihľavy v závere. Chuť sprevádzajú vyzreté biele ríbezle, červené egreše a žihľava, ktorá dokáže popŕhliť aj vycibrený jazýček. Netreba zabúdať ani na pikantnú kyselinku v závere. Odporúčame ku bielemu mäsu a rôznym druhom cestovín.
ROČNÍK: 2022 ALKOHOL: 12 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 3,3 g/l (suché) KYSELINY: 6,6 g/l PÔVOD HROZNA: JVO, Jasová CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 20,5°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 1 - 3 roky TEPLOTA PODÁVANIA: 12 - 14 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12 °C OBJEM: 0,75 l |
CHARDONNAY 2022 Farba vína je výrazne zelenožltá. Vôňa je citrusovo – ovocná, obohatená jemnou mineralitou a vanilkovou nasladlosťou. Chuť je plná, harmonická s elegantnou kyselinkou a jemným podtónom toustingu. Výborne pasuje k darom mora, rybám alebo tiež k jemným syrom.
ROČNÍK: 2022 ALKOHOL: 13 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 1,4 g/l (suché) KYSELINY: 7,7 g/l PÔVOD HROZNA: JVO, Jasová CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 22°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 1 - 3 roky TEPLOTA PODÁVANIA: 10 - 12 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12 °C OBJEM: 0,75 l |
RULANDSKÉ ŠEDÉ 2022Víno má elegantnú, žltozelenú farbu. Vôňa viničového kvetu je mohutne doplnená grepovou a pomelovou arómou, za ktorú vďačí polohe v ktorej sa urodí. Chuť je výrazná, šťavnatá a doplnená v závere o typickú mandľu. Víno sa hodí ku ťažším jedlám s ktorými príjemne splynie.
ROČNÍK: 2022 ALKOHOL: 13 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 3,7 g/l (suché) KYSELINY: 7,2 g/l PÔVOD HROZNA: MVO, Pezinok CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 24°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 1 - 3 roky TEPLOTA PODÁVANIA: 12 - 14 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12 °C OBJEM: 0,75 l |
VELTLÍNSKE ZELENÉ
|
VELTLÍNSKE ZELENÉ
|
RIZLING VLAŠSKÝ 2021Príťažlivá sýto žltá farba vína s prenikavou vôňou marhuľovej drene, agátu a kvitnúceho viniča. Záver vône patrí lístkom sušeného rumančeka a vanilke. V šťavnatej a mohutnej chuti sa vynárajú nuansy letných jabĺk, marhúľ, agátového medu a citrusových plodov. Víno odráža odrodovosť Malokarpatského regiónu a samozrejme aj odrody samej.
ROČNÍK: 2021 ALKOHOL: 12,5 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 1,4 g/l (suché) KYSELINY: 6,5 g/l PÔVOD HROZNA: MVO, Pezinok CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 21,5°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 1 - 4 roky TEPLOTA PODÁVANIA: 10 - 12 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12 °C OBJEM: 0,75 l |
RIESLING 2020Toto víno pochádza z jednej z najlepších polôh v Malých Karpatoch pre pestovanie Rizlingu Rýnskeho a to v Modranskom chotári na čisto skalnatej, žulovej pôde na svahu zaliatom slnkom. Preto je víno bohaté na lipové kvietky, medové plásty a citrónovú trávu. Chuť vína je pekne štruktúrovaná s dominanciou kvetového medu, výraznej minerality a šťavnatých kyseliniek. Toto víno každoročne nechávame vyzrievať dva roky pred tým, ako ho nafľašujeme. Vďaka tomuto kroku sa prejaví odrodovosť a vyzretosť, ktorej sme zástancami.
ROČNÍK: 2020 ALKOHOL: 12,5 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 4 g/l (suché) KYSELINY: 7 g/l PÔVOD HROZNA: MVO, Modra CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 22°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 2 - 6 rokov TEPLOTA PODÁVANIA: 12 - 14 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12 °C OBJEM: 0,75 l |
PÁLAVA 2021Víno zlatistej farby, prenikavej arómy ruží, marhúľ a viniča. Chuť je intenzívna so sladkastou ovocnosťou prezretého tropického ovocia a v závere harmonickými kyselinami. Je to jedinečné víno z jedinečnej odrody, ktorú len málo kedy nájdete suchú.
ROČNÍK: 2021 ALKOHOL: 13,5 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 3,9 g/l (suché) KYSELINY: 7,2 g/l PÔVOD HROZNA: JVO, Nová Vieska CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 23,5°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 1 - 4 roky TEPLOTA PODÁVANIA: 10 - 12 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12 °C OBJEM: 0,75 l |
TRAMÍN ČERVENÝ 2022Víno sýtejšieho zlato-žltého odtieňa s prenikavou typickou korenistou vôňou podporenou o ružový olej a agátový med. V chuti sa k elegantnej minerálnosti pripája bohatosť tropického ovocia, predovšetkým liči, ktorá postupne prechádza do nazretosti sušených fíg a medovosti. Táto odroda patrí k pýche vinárstva, preto kladieme dôraz na zaobchádzanie s ním ako vo vinohrade tak aj v pivnici na maximálnu možnú hranicu.
ROČNÍK: 2022 ALKOHOL: 13,5 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 3,1 g/l (suché) KYSELINY: 7,5 g/l PÔVOD HROZNA: JVO, Jasová CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 22,5°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 1 - 4 roky TEPLOTA PODÁVANIA: 12 - 14 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12 °C OBJEM: 0,75 l |
CABERNET SAUVIGNON BLANC 2022Jedinečné biele víno z modrého hrozna je raritou a tradíciou nášho vinárstva. Samotok spolu s muštom, ktorý bol jemne stlačený lisom vytvára slabo iskrivú farbu a ľahšie telo. Výrazný charakter spolu s exotickou ovocnosťou dotvára jedinečnosť modrej odrody v bielom prevedení.
ROČNÍK: 2022 ALKOHOL: 11,5 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 3,6 g/l (suché) KYSELINY: 6 g/l PÔVOD HROZNA: JVO, Jasová CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 20,5°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 1 - 3 roky TEPLOTA PODÁVANIA: 10 - 12 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12 °C OBJEM: 0,75 l |
HRON ROSÉ 2021Víno s bohatou ovocno-korenistou vôňou maliny, jahody, zopár hlávok makovíc, ale i žihľava a listy čiernej ríbezle. Odrode veľmi pasuje prevedenie rosé štýlu aj keď ju len málokedy nájdete ružovú, pretože je vzácna, málo pestovaná a veľmi drahá.
ROČNÍK: 2021 ALKOHOL: 13 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 3,5 g/l (suché) KYSELINY: 6 g/l PÔVOD HROZNA: JVO, Jasová CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 22,5°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 1 - 3 roky TEPLOTA PODÁVANIA: 10 - 12 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12 °C OBJEM: 0,75 l |
VÍNNY STRIK 2021Muller Thurgau & sýtená voda prírodným CO2 /prírodné CO2 preto, lebo bolo odchytené pri kvasení muštu vína Muller Thurgau/ v pomere víno : voda = 70% : 30% Hrozno, ktoré bolo použité na výrobu tohto striku bolo veľmi pekne vyzreté, zdravé, nádhernej zlato-žltej farby. Pochádza z nášho vinohradu, ktorý sme oberali ručne 10.9.2021. Vínny strik sme sa rozhodli urobiť preto, lebo je to typický ľahký osviežujúci nápoj, ktorý oddávna patril do našej vinohradníckej oblasti. Pil sa hlavne pri ručných prácach vo vinohradoch, ale aj na osvieženie teplých letných dní a večerov.
ROČNÍK: 2021 ALKOHOL: 8,5 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 1 g/l (suché) KYSELINY: 5 g/l PRETLAK CO2: 232 kPa PÔVOD HROZNA: MVO, Pezinok CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 19°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 1 - 3 roky TEPLOTA PODÁVANIA: 7 - 9 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12°C OBJEM: 0,75 l |
FRIZZANTE PESECKÁ LEÁNKA 2022Iskrivá zlatožltá farba nádherne harmonizujúca s vôňou mandlí a bieleho ovocia povzbudená nasýtením BIO CO2, ktoré jemnými a mäkkými bublinkami pomaly sa rozpúšťajúcimi na jazyku obohatí Váš vnem pre toto víno. Chuť je výrazne ovocná s príjemnou kyselinkou.
Hrozno pochádza z vlastného vinohradu. ROČNÍK: 2022 ALKOHOL: 11,5 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 3,8 g/l (suché) KYSELINY: 7,3 g/l PÔVOD HROZNA: MVO, Pezinok CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 19°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 1 - 3 roky TEPLOTA PODÁVANIA: 8 - 10 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12 °C OBJEM: 0,75 l |
FRIZZANTE MUŠKÁT ŽLTÝ 2022
Jedno z prvých frizzante na Slovensku. Každoročne so sebou prináša nevídanú odrodovú aromatiku plnú muškátového kvetu, citrusov a žltého ovocia. Chuť je nasladlá a výrazne ovocná. Samozrejme aj tu bolo použité BIO CO2 , ktoré sme zachytili z jeho vlastného kvasného procesu a tým sme zvýšili kvalitu arómy, chuti a pôžitku.
ROČNÍK: 2022 ALKOHOL: 11,5 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 35 g/l (polosladké) KYSELINY: 7,4 g/l PÔVOD HROZNA: JVO, Jasová CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 19°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 1 - 3 roky TEPLOTA PODÁVANIA: 8 - 10 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12°C OBJEM: 0,75 l |
FRIZZANTE HRON ROSÉ 2022Jedinečná odroda v ešte unikátnejšom prevedení. Odrode veľmi pasuje prevedenie rosé štýlu aj keď ju len málokedy nájdete ružovú, pretože je vzácna, málo pestovaná a veľmi drahá. Navyše je obohatená prírodným CO2, ktoré bolo zachytávané a spracované v priebehu kvasenia nášho hroznového muštu a znovu použité na nasýtenie tohto vína.
ROČNÍK: 2022 ALKOHOL: 11,5 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 8,5 g/l (polosuché) KYSELINY: 5,5 g/l PÔVOD HROZNA: JVO, Jasová CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 19°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 1 - 3 roky TEPLOTA PODÁVANIA: 8 - 10 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12 °C OBJEM: 0,75 l |
MUŠKÁT ŽLTÝ polosladké 2021Aróma je typická muškátová s jemnou korenistosťou a v závere dominanciou medových plástov. Odroda nádherne pretavila svoje silne aromatické odrodové znaky vo vôni ako aj v chuti. Chuť je jemne hrušková s príjemnými kyselinkami a dlhou nasladlou dochuťou.
ROČNÍK: 2021 ALKOHOL: 11 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 45 g/l (polosladké) KYSELINY: 6,7 g/l PÔVOD HROZNA: JVO, Jasová CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 23,5°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 1 - 3 roky TEPLOTA PODÁVANIA: 10 - 12 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12°C OBJEM: 0,75 l |
SAUVIGNON sladké 2021Ovocná aróma s dominanciou vinohradníckej broskyne a hrušky. Chuť ľahučko sladká s príjemnou citrusovou ovocnosťou a jemnou mineralitou. Odroda sauvignon je netypická pre sladké prevedenie a práve tým je toto víno jedinečné a rovnaké na trhu nenájdete. Pre milovníkov ľahších a sladkých vín je ako stvorené.
ROČNÍK: 2021 ALKOHOL: 9 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 95 g/l (sladké) KYSELINY: 7 g/l PÔVOD HROZNA: JVO, Jasová CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 25°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 1 - 6 rokov TEPLOTA PODÁVANIA: 10 - 12 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12°C OBJEM: 0,75 l |
TRAMÍN ČERVENÝ sladké 2020Víno zlatistej farby s elegantnou vôňou šípových ruží, medových plástov a muškátového orieška postupne prechádzajúcou do tónov pomarančovej kôry a klinčekov. Chuť kopíruje arómu, je robustná, plná sušených fíg a kvetového medu. Táto odroda patrí k pýche vinárstva, preto kladieme veľký dôraz na zaobchádzanie s ním ako vo vinohrade tak aj v pivnici na maximálnu možnú hranicu.
ROČNÍK: 2020 ALKOHOL: 11,5 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 70 g/l (polosladké) KYSELINY: 7 g/l PÔVOD HROZNA: JVO, Jasová CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 24°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 1 - 6 rokov TEPLOTA PODÁVANIA: 10 - 12 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12°C OBJEM: 0,75 l |
CABERNET SAUVIGNON
|
CABERNET 2018Hlboká červená farba so sviežou arómou čerešní, čiernych ríbezlí a černíc s nádychom tabakových listov. Vysoko koncentrovaná chuť je doplnená o pevný tanín z drevených sudov. Textúra je hladká, hebká, pritom maskuje pevnú trieslovú štruktúru, ktorá sa preukazuje z ročníka 2018 a objavuje sa v pretrvávajúcej dochuti. Toto víno je blend: Cabernet Sauvignon 50%
Cabernet Franc 50% ROČNÍK: 2018 ALKOHOL: 13,5 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 1,6 g/l (suché) KYSELINY: 5,6 g/l PÔVOD HROZNA: JVO, Svodín CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 24°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 2 - 6 rokov TEPLOTA PODÁVANIA: 12 - 14 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12°C OBJEM: 0,75 l |
CABERNET SAUVIGNON 2019Farba vína je tmavo-granátová. Vo vôni vína dominuje černicová marmeláda sprevádzaná vôňou čiernych ríbezlí. Chuť vína je elegantná s veľmi dlho trvajúcim dojmom. Vinohrad dal tomuto vínu všetko potrebné na to, aby sa stalo príjemným spoločníkom pri dlhých večeroch.
ROČNÍK: 2019 ALKOHOL: 13,5 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 1,7 g/l (suché) KYSELINY: 5,7 g/l PÔVOD HROZNA: JVO, Jasová CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 23,5°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 2 - 8 rokov TEPLOTA PODÁVANIA: 14- 16 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12°C OBJEM: 0,75 l |
PINOT NOIR 2019Farba vína je jemne rubínová až tehlovo červená. Vo vôni dominuje slivkový lekvár a sladká vanilka v závere. Chuť vína kopíruje aromatické vnemy so sladkým drievkom na konci. Víno je zaujímavé neobvykle tvrdšou a plnšou chuťou ako pri iných vínach tejto odrody.
ROČNÍK: 2019 ALKOHOL: 14 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 1,6 g/l (suché) KYSELINY: 4,8 g/l PÔVOD HROZNA: JVO, Svodín CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 24°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 2 - 8 rokov TEPLOTA PODÁVANIA: 12 - 14 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12°C OBJEM: 0,75 l |
DUNAJ 2020Okúzľujúca vôňa čučoriedok a moruše je sprevádzaná šťavnatosťou černíc a ostružín. Chuť vína je koncentrovaná, plná kôstkového ovocia, borievok a černíc. Dochuť sa nesie v znamení čokolády a sladkých tanínov. Toto všetko odzrkadľuje veľmi obľúbenú a populárnu novo vyšľachtenú slovenskú odrodu.
ROČNÍK: 2020 ALKOHOL: 14 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 2,5 g/l (suché) KYSELINY: 6,5 g/l PÔVOD HROZNA: JVO, Jasová CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 24,5°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 2 - 6 rokov TEPLOTA PODÁVANIA: 14 - 16 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12°C OBJEM: 0,75 l |
HRON 2019Hlboká rubínova farebnosť vína s prenikavou vôňou prezretých makovíc, postupne ustupujúca ušľachtilým tónom tmavého bobuľového ovocia, s dominanciou čučoriedok, černíc a tmavej čokolády. V chuti poteší mohutná a bohatá ovocnosť, korenistosť a harmonická štruktúra kyselín a zrelých zamatových tanínov.
ROČNÍK: 2019 ALKOHOL: 13,5 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 1,4 g/l (suché) KYSELINY: 5,8 g/l PÔVOD HROZNA: JVO, Jasová CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 24,5°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 2 - 8 rokov TEPLOTA PODÁVANIA: 12 - 16 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12°C OBJEM: 0,75 l |
ALIBERNET barrique 2019V aróme nájdeme tóny grafitu, fialiek a nedozretých makovíc. Opulentná chuť je pretkaná šťavnatosťou kôstkovín, čiernych ríbezlí a horkou čokoládou. Po nadýchnutí v pohári víno mení svoj "šat", stáva sa hebkým a zamatovým.
ROČNÍK: 2019 ALKOHOL: 13 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 2,5 g/l (suché) KYSELINY: 6,3 g/l PÔVOD HROZNA: JVO, Rubáň CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 24°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 2 - 8 rokov TEPLOTA PODÁVANIA: 14 - 16 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12°C OBJEM: 0,75 l |
VELTLÍNSKE ZELENÉ 2018
|
VELTLÍN ZELENÝ MAŤONIKO 2021Toto vínko bolo vyrábané tradičnou technológiou fermentácie na divokých kvasinkách a po fermentácií miešané na svojich jemných kvasničných kaloch a vyzrievané v jednom agátovom a druhom dubovom sude o objeme 650l. Bohaté a extraktívne víno plné maslovo-krémových biskvitových tónov, orientálneho korenia, exotického ovocia doplnené o pikantnú kyselinku typickú pre región Malých Karpát.
ROČNÍK: 2021 ALKOHOL: 13 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 1,5 g/l (suché) KYSELINY: 6 g/l PÔVOD HROZNA: MVO, Pezinok CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 23°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 2 - 8 rokov TEPLOTA PODÁVANIA: 12 - 15 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12°C OBJEM: 0,75 l |
CHARDONNAY WOOD 2017
Chardonnay vytvorené symbiózou kvasiniek a dreva, kvasené a následne školené jeden rok na svojich jemných kaloch vo veľkom drevenom vinifikátore. Farba vína je iskrivá, jasnejšia zlato-žltá, štruktúrovaná aróma je plná orieškovo-medových tónov. Elegantná chuť je spleťou medovosti včelích plástov, lieskovcov a sladkých elagotanínov.
ROČNÍK: 2017 ALKOHOL: 14 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 1,5 g/l (suché) KYSELINY: 5,7 g/l PÔVOD HROZNA: JVO, Jasová CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 24°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 2 - 10 rokov TEPLOTA PODÁVANIA: 12 - 14 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12°C OBJEM: 0,75 l |
1826 SAUVIGNON&SÉMILLON 2015Bordeauxská asambláž. Víno v čase i priestore. Päťročnica v drevenom sude stvorila víno so zlato-žltou farbou, širokej a elegantnej vône bohatej na bylinkové tóny, s dominanciou sušených šalviových lístkov, žltého ovocia, či vanilky. V nazretej, harmonickej chuti sa nesú zamatové vnemy dreva a prezretých egrešov s prenikavou bylinkovou dochuťou.
ROČNÍK: 2015 ALKOHOL: 13,5 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 1,3 g/l (suché) KYSELINY: 6 g/l PÔVOD HROZNA: JVO, Jasová CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 24°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 5 - 10 rokov DÁTUM PLNENIA: 10/2020 TEPLOTA PODÁVANIA: 12 - 14 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12°C OBJEM: 0,75 l |
CHARDONNAY
Méthode Traditionnelle blanc de blancs 2020 BRUT sekt V.O. Do popredia sa tlačia ovocné arómy a tóny bielych kvietkov jablka a hrušiek obalených v tropickom šate a kvapka čerstvej limetky s agátovým medom. Chuť veľmi svieža, šťavnatá, podmanivá s iskrivou kyselinkou. Jedinečný sekt z ručne oberaného hrozna, ktoré bolo šetrne lisované z celých strapcov. Primárna alkoholová fermentácia základného vína prebehla v nerezových nádobách pri teplote pod 14 °C, následne bolo víno krátkodobo ponechané na jemných kvasničných kaloch, ktoré sa pravidelne premiešavali, čo obohatilo chuť o krémové a ovocné tóny. Sekundárna fermentácia prebehla vo fľašiach priamo vo vinárstve a víno ležalo a vyzrievalo vo fľaši na jemných kvasničných kaloch po dobu 20 mesiacov.
ROČNÍK: 2020 ALKOHOL: 13 % DOSAGE: 7 g/l BRUT KYSELINY: 8 g/l DEGORŽOVANÉ: 8/2022 PÔVOD HROZNA: JVO, Jasová CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 17°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 2 - 15 rokov TEPLOTA PODÁVANIA: 12 - 14 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12°C OBJEM: 0,75 l |
SEKT CHARDONNAY
ZERO 2020 Pripravujeme.
|
CABERNET SAUVIGNON 2017
Rubínovo-granátová farba vína, bohatá vôňa, najmä čierne bobuľové ovocie, kakao a atraktívna korenistosť. V chuti je víno typicky odrodové, pripomínajúce čierne ríbezle a lístky čerstvo posekanej žihľavy. Celkový charakter vína dotvára harmonická súhra kyselín a ušľachtilých elagických tanínov vytiahuntých vyzrievaním 24 mesiacov v barikových sudoch.
ROČNÍK: 2017 ALKOHOL: 14 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 2,4 g/l (suché) KYSELINY: 5,7 g/l PÔVOD HROZNA: JVO, Jasová CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 24°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 2 - 10 rokov TEPLOTA PODÁVANIA: 12 - 16 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12°C OBJEM: 0,75 l |
PINOT NOIR 2017
Víno jasnejšej rubínovo – červenej farby s tehlovým okrajom, so zamatovou vôňou ostružín, černíc a kôstkového ovocia s elegantnými tónmi kakaa a vanilkových strukov. Chuť je príťažlivá, harmonicky komplexná s pevným tanínovým skeletom a dlhou dochuťou. Tento Pinot zrel 27 mesiacov v nových drevených sudoch. Víno nie je filtrované.
ROČNÍK: 2017 ALKOHOL: 14,5 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 2,2 g/l (suché) KYSELINY: 5 g/l PÔVOD HROZNA: JVO, Nová Vieska CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 25°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 2 - 10 rokov TEPLOTA PODÁVANIA: 12 - 16 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12°C OBJEM: 0,75 l |
Hlboká, rubínová farebnosť vína s prenikavou arómou prezretých makovíc, postupne ustupujúca ušľachtilým tónom tmavého bobuľového ovocia, s dominanciou čučoriedok, černíc a tmavej čokolády. V chuti poteší mohutná a bohatá ovocnosť, korenistosť a harmonická štruktúra jemných kyselín a zamatových tanínov. Víno odráža jedinečnú odrodovosť, ktorá nemá vo svete konkurenta.
ROČNÍK: 2017 ALKOHOL: 15 % ZVYŠKOVÝ CUKOR: 2,4 g/l (suché) KYSELINY: 5,5 g/l PÔVOD HROZNA: JVO, Jasová CUKORNATOSŤ PRI ZBERE: 24,5°NM FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: 2 - 10 rokov TEPLOTA PODÁVANIA: 12 - 16 °C TEPLOTA SKLADOVANIA: 10 - 12°C OBJEM: 0,75 l |
|